По казуса Барселонагейт няма нова нишка, има същите факти и въпросителни.

...
По казуса Барселонагейт няма нова нишка, има същите факти и въпросителни.
Коментари Харесай

Христо Иванов: По казуса Барселонагейт няма нова нишка

По проблема " Барселонагейт " няма нова нишка, има същите обстоятелства и въпросителни. Това заяви лидерът на " Да, България " и ръководител на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов. " Не мога да разясня документа от Испания. Трябва да сме изцяло наясно, когато има такава язва в доверието на политическата класа, въпросът не е да търсим тайни теории. Този въпрос е отворен. Става дума за това дали министър председателят на България е могъл да употребява своето въздействие и да насочи паричен поток към доближен. На този въпрос може да отговори прокуратурата, която може да бъде справедлива. Борисов и Гешев взаимно са си клиенти. Политическият отговор на този въпрос е да променим прокуратурата ", подчерта Иванов. И добави, че за задачата ще бъдат употребявани всички легални средства, както промени в Конституцията, по този начин и поръчката на правосъдния министър да сезира Висшия правосъден съвет.

Депутатът разяснява и изводите от провелия се през вчерашния ден (15 февруари) при президента Консултативен съвет за национална сигурност. " На КСНС имаше цялостна изясненост къде сме ние за Русия и желанието и за преразглеждане на интернационалния ред. Правителството има трезва и ясна оценка за рисковете, явен фокус върху ограниченията за тяхното ограничение в границите на опциите. Има необятен народен консенсус. Ситуацията е комплицирана, само че можем да бъдем уверени, че ръководството е съответно ", посочи лидерът на " Да, България ". " Дълго време изглеждаше, че щом сме се включили към НАТО, можем да бъдем спокойни за своята защита. Това в този момент се оказва, че е била недалновидна настройка. Тя докара до това, да не се влага поредно в отбранителни качества. Когато парите не бъдат дадени в точния момент, това коства повече ", добави той.

По думите му защитата е голяма опция за решение на въпроси, свързани с софтуерното развиване, индустриалното развиване, развъждане на човешки капитал, хора, които през армията получават избрани настройки и отношение към страната.

Иванов счита, че не е време да се успокояваме. Според него е явно, че проруският режим подхваща тактика на качване на напрежение и шантаж на интернационалната общественост. И добави, че ние сме обекти на тази игра.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР